Les obres de la nova estació depuradora d'aigües residuals (EDAR) de Puigpelat (Tarragona) han finalitzat, representant una fita important en la millora de la gestió de les aigües residuals del municipi. Aquesta nova infraestructura permetrà recollir i tractar adequadament les aigües residuals, contribuint així a preservar i protegir el medi ambient local amb aigua degudament sanejada.
Amb una durada de deu mesos, a més de la construcció de la nova EDAR, s'ha projectat un nou col·lector en alta, que ampliarà la capacitat de tractament i cobrirà un territori més extens en el futur, fins a la Sínia i els Arcs.
Un pas més cap a un futur més sostenible
La nova planta depuradora està equipada amb una tecnologia innovadora d'aireació prolongada, que permetrà eliminar de manera efectiva la matèria orgànica i els nutrients contaminants. Amb una capacitat per tractar 300 metres cúbics al dia, equivalent a una població de 1.500 habitants, la nova EDAR garantirà un tractament eficient i respectuós amb el medi ambient.
En la construcció de la nova EDAR de Puigpelat s'ha optat per un tractament de fangs mitjançant plantes d’assecatge, conegut com a rizocompostatge. Aquesta solució, a més de ser considerada la més convenient en termes d'espai i operativitat, minimitza les emissions i redueix l'impacte ambiental associat a altres mètodes de tractament de fangs.
Avançant cap a un entorn més saludable
Amb la construcció de la nova depuradora de Puigpelat, el municipi fa un pas ferm cap a un futur més sostenible i respectuós amb el medi ambient. Aquesta obra, feta mitjançant una UTE amb Lantania, representa un exemple de la importància de les infraestructures modernes i eficients en la preservació del nostre entorn natural i el benestar de la comunitat.
A Romà Infraestructures ens agrada treballar en projectes amb visió cap a un futur més sostenible i responsable amb el medi ambient.